×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 3. marts 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:30

Som en del af Århundredets Festival inviterer Vor Frue Kirke og Lokalcenter Møllestien til foredrag med historiker og lektor Niels Bjerre-Poulsen.

Siden Anden Verdenskrigs afslutning i 1945 har USA haft status som supermagt. Det har været en vigtig del af amerikanernes nationale selvforståelse, at man førte an i etableringen af en liberal, regelbaseret verdensorden. To skelsættende begivenheder har rokket ved denne selvforståelse: Dels terrorangrebene på New York og Washington, den 11. september 2001, dels det overraskende valg af Donald Trump som USA's 45. præsident. I sit foredrag redegør Niels Bjerre-Poulsen for, hvordan disse begivenheder har medvirket til at forandre USA’s rolle i verden. Han giver også sit bud på om forandringerne er permanente – om ”den amerikanske orden” er et afsluttet kapitel.

Niels Bjerre-Poulsen er historiker med en ph.d.-grad i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara. Han er lektor på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet og har de sidste 25 år skrevet en lang række bøger og artikler om amerikansk historie og samfundsforhold i USA. Igennem to årtier har han også hyppigt analyseret og kommenteret amerikansk politik og kultur i de danske medier, ligesom han har været en flittig foredragsholder inden for amerikansk historie, politik og kultur. Niels blev i 2015 tildelt Syddansk Universitets forskningsformidlingspris for sin formidling af amerikansk politik.

Køb din billet her: https://forms.churchdesk.com/f/xnWCTuX3VH eller i døren.

Medvirkende
Niels Bjerre-Poulsen - cand. mag. i historie og amerikanske studier
Sted Grønnegade 10, 8000 Aarhus C
Pris
75 kr.